ICT oplossingen voor het MKB

Historie

In 1996 is het bedrijf opgericht in Rotterdam. De eigenaar Emile de Grund studeerde tot 1997 Bedrijfskunde aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam. De studiebeurs was omgekeerd evenredig met  de stijgende studie- en andere kosten. Dit was reden  om de theorie in praktijk te brengen en, niet onbelangrijk, te gelden te maken. Emile begon met het geven van cursussen in Microsoft producten, aanleggen van Netwerken en het schrijven van Bedrijfsplannen.

In de periode 1997 t/m 2000 was het tijd bij grotere bedrijven ervaring op te doen en ook de complexere IT infrastructuren te leren doorgronden. Reed - Elsevier was in deze periode een dankbare leermeester. Na een periode “met de voeten in de modder te hebben gestaan” was het tijd om deze ervaring over te brengen in de hoedanigheid van Consultant.

In de periode 2000 t/m 2002 werden projecten uitgevoerd die meestal ITIL gerelateerd waren maar altijd te maken hadden met de vertaalslag tussen de eindgebruiker en de IT afdeling. In deze periode kwam Emile erachter dat met name het MKB maar particulieren vaak tegen de nullen en enen  van de “computer nerds” aan liepen, waarbij de uiteindelijke functionaliteit en doel meestal uit het oog werden verloren.

Het bloed kroop waar het niet gaan kon en vanaf december 2002 werd een doorstart gemaakt met het eigen bedrijf om voor de volle 100% de energie te richten op projecten van heel klein tot heel groot. Altijd met dezelfde inzet om te worden omgezet tot een succes.